duminică, 11 decembrie 2011

....la televizor, in transa...

Dupa seminarul de marti, in care ne-am intalnit sa vorbim despre hipnoza sociala, am ramas neimpacata cu faptul ca nu am punctat suficient modalitatea prin care televizorul induce stari modificate de constiinta. Am realizat aceasta postare pentru a remedia acest lucru.

Tin sa va aduc aminte, ca intro pentru ceea ce veti citi mai jos, ca mecanismul de baza pentru hipnoza este intai distragerea (si deci ocuparea mintii constiente cu ceva anume), urmata apoi imediat de repetitia sugestiei dorite. Odata ce ati retinut aceste lucruri este lesne de  inteles de ce privitul la televizor creaza adesea stari modificate de constiinta dat fiind faptul ca ecranul, desi pare static, el de fapt clipeste. Ce determina atunci intrarea intr-o stare modificata de constiinta? In hipnoza, cauza este relaxarea corpului si o voce cu o anumita tonalitate si un anumit ritm. Hipnotizatorul vorbeste cu un ton regulat, ca si cum si-ar potrivi cuvintele cu bataile unui metronom. De fapt, orice pattern repetitiv (de lumina sau sunet) poate induce o stare hipnotica - o stare a mintii ca si cum ai "visa cu ochii deschisi". Aceasta este o stare modificata de constiinta. Gandeste-te la clipele in care te-ai surprins privind aprope cu indiferenta si fara sa clipesti spre un ecran de televizor, pierzand notiunea de timp si spatiu. Atunci cand opresti gandirea constienta si mintea pare cumva lipsita de continut, exact atunci mintea este in cea mai sugestibila stare. Este in acea stare in care esti cel mai receptiv pentru programare mentala. Gadeste-te la multele dati in care ai vazut cuvinte care "flash"-uiesc, clipesc din reclamele TV. Acele cuvinte care clipesc sunt distractori constienti pentru ochi. In timp ce ochii sunt ocupati, mesajul vorbit este programat direct in mintea subconstienta. Orice este perceput constient poate fi evaluat, criticat si discutat si deci poate fi posibil respins. Orice informatie care ajunge subliminal in subconstient nu intalneste nici o rezistenta.

Socotiti la ceea ce ati citit mai sus si faptul ca ceea ce vedeti la televizor este regizat si construit in sine ca un show hipnotic prin continut, prin limbaj, prin modalitatea de manipulare a imaginii autoritatii, prin inducerea confuziei .... si gaditi-va de 2 ori inainte sa deschideti televizorul!
Daca il deschideti totusi, macar algeti-va cu atentie transele! :)

Realism, constiinta...ironie.... Sarmalele Reci - "Lasa-ma sa dorm" (la televizor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

opiniile sau intrebarile despre postari sunt binevenite!