miercuri, 30 noiembrie 2011

seminar HIPNOZA SOCIALA

Bine v-am regasit! 

Am auzit ca ati intrebat prin Simphony daca se mai 
tine “seminarul ala cu hipnoza”. Se tine! Saptamana viitoare avem tura a treia iar tema este Hipnoza Sociala. Subiectul este foarte amplu si mi-a fost destul de dificil sa stabilesc doar cateva mici teme pe care sa le abordam, insa mi-am propus sa vorbim un pic despre “brainwashing” (spalarea creierului) si ce are diferit fata de hipnoza, despre transele pe care ni le auto-inducem si despre societate in sine ca “show hipnotic”.  Ca de obicei, la final va fi si un exercitiu demonstrativ despre ce inseamna hipnoza la modul concret.

Foarte important, vom stabili datele si vom incepe inscrierile pentru cursul de autohipnoza din ianuarie!

Puteti sa veniti singuri sau (preferabil) cu un grup de prieteni, cu familia, cu colegii. In general este bine sa intrebati pe oricine va este mai apropiat daca nu i-ar placea sa vina… la o seara intre prieteni!

Data: 6 dec
Locatia: Simphony Pub – Str Scolii nr.4 (Baia-Mare)
Ora: 20.00
Taxa: fara bani (dar puteti sa va aduceti prietenii – in felul asta imi faceti si mie si lor un cadou de Mos Niculae)

PS: incepand cu ora 19.30 recomandam sa facem cu totii o pauza de tigara (mai lunga), pana la finalul evenimentului.

Va las in compania aleasa a formatie “Queen”. Titlul piesei este “Innuendo” si repezinta o buna introducere a conceptului de hipnoza sociala. Urmariti videoclipul si fiti atenti la versuri!

Ne vedem pe 6!

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Industria "Dezvoltarii Personale"


Pentru ca sunt psihoterapeut si trainer de ceva vreme, am ajuns sa cunosc destul de bine industria dezvoltarii personale, sa iau cunostiinta de ce anume inseamna branding si marketing….

Nu sunt expert! Nici vorba! Si stiti ce? NICI NU VREAU! Pentru mine aceste notiuni si demersuri exista pentru a reusi sa evidentiezi in mintile oamenilor un produs sau serviciu care nu a facut inca nimic pentru nimeni (desi poate ca va face dar este inca la stadiul 0 de livrare sau la un stadiu scazut de livrare si vrei sa il pozitionezi intr-un fel in mintea oamenilor…intr-un fel in care el nu este inca tocmai pentru ca nu a facut nimic). Poate ca sunt de moda veche dar pe mine lucrurile astea ma obosesc.

Brandingul si marketingul sunt prin definitia lor instrumente de lupta pe campul de bataie pentru cat mai multi consumatori. Oricat de “mereu aproape” ar dori sa se arate tot despre bataia pentru cat mai multi consumatori e vorba si nu despre “a face o lume mai buna, impreuna”(sloganul initial este “Let’s make thinks better”).

Brandingul si marketingul sunt foarte importante! Sunt foarte importante pentru a face bani!

In  societatea noastra astazi exista foarte multe workshopuri, traininguri, seminarii, cursuri, conferinte …. Care incearca sa se brand-uiasca si sa se market-eze cat mai bine desi nu e sigur ca in spatele numelui se afla si calitatea.

Lucrand de atat de multa vreme in domeniul terapiei si al dezvoltarii personale mi-a oferit oportunitatea de a incerca, testa si chiar de a face schimbari impresionante in mine si in ceilalti prin diferite tehnici… Am o foarte mare librarie de metode si tehnici care ar putea reprezenta in sine subiectul unui alt blog in care sa postez pentru cativa ani, zilnic, de cateva ori.

Dupa ani de observare a acestei industrii in crestere am ajuns la urmatoarea concluzie “Este deja PREA MULT!” … si asta nu neaparat pentru ca ai atat de multe tehnici din care sa alegi.

ESTE PENTRU CA A DORI DIN CE IN CE MAI MULTE TEHNICI si SPERAND CA “tehnica asta o sa functioneze mai bine ca cealalta”, “tehnica asta este umitoare si ma va schimba profound, pentru totdeauna” …TE FOCALIZEZI  TOT TIMPUL PE  PROBLEME.. PE CEVA DE REZOLVAT, PE CEVA DE REPARAT

 Dezvoltarea Personala trebuie sa fie altceva! Trebuie sa fie mai mult decat tehnici! Si ce ar putea fi?

Ei bine, in opinia mea, dezvoltarea personala inseamna “a urma imboldul propriului tau entuziasm”. Societatea noastra nu promoveaza nicicum aceasta atitudine! Frecvent suntem criticati pentru a dorim sa facem lucruri din tot sufletul mai ales daca acel lucru nu are de-a face cu a castiga bani! Intai trebuie sa faci bani… si apoi…daca nu esti deja stors de energie si mai poti gasi ceva sa te incante la modul real, ca pe un copil…. Il poti urma (atat timp cat nu iti afecteaza securitatea financiara!).
Inspirata de discutiile despre bani, tranzactii si nevoia de a gasi o alta moneda de schimb, pe care le-am avut cu un prieten drag (caruia ii sunt foarte recunoscatoare ), ideea de a “ interschimba” abilitati mi-a oferit urmatorul pas…

Cei care au fost la seminarul meu “Hipnoza si Relatiile de Cuplu” stiu deja despre ce e vorba… Este de vorba despre un curs de auto-hipnoza. Nu se vor plati bani insa veti plati ceva!
Mai multe insa in urmatoarele mele postari!

Cu drag,
Raluca

duminică, 20 noiembrie 2011

Matrix si realitatile construite hipnotic

Ati vazut Matrix? Daca sunteti ca mine l-ati vazut probabil de cateva ori. Acest film este pur si simplu plin de lectii de hipnoza. Cea mai mare, desigur, este conceptul de Matrix in sine. Ganditi-va pentru cateva clipe! Este vorba despre o lume creata de masini in care mintile oamenilor se conecteaza si "traiesc". Totul este complet imaginar si totusi 100% real pentru cei care traiesc in interior. Este o "realitate construita". Si daca va ganditi la asta , veti realiza ca fiecare dintre noi are un mic "matrix" ce ruleaza in mintile noastre. De fapt avem chiar mai multe! Si le putem numi stari!



Este PROPRIA realitate construita dar nu vedem ca este construita. Pentru noi, pur si simplu este. Si cu ea ne confruntam in existenta de zi cu zi.

Atunci cand incerci sa induci oamenilor stari de transa, treci de foarte multi factori critici care opresc intrarea informatiilor in inconstient. Treci dincolo de mecanismele de aparare ale mintii. Este ca atunci cand intri in Louvre ca sa furi Mona Lisa. Exista mai putina miscare pe camerele de supraveghere, imagini constuite termic, supravghere audio, camere video. Si daca faci o singura miscare neglijenta declansezi toate sistemele de alarma si brusc tot ceea ce ai construit, toti pasii pe care i-ai facut, toate inductiile, raportul pe care l-ai realizat.... s-au dus! Si trebuie sa o iei de la inceput!

Dar atunci cand esti hipnoterapeut exista un avantaj! Oamenii continua sa "doreasca" sa fie hipnotizati. Deschid usa catre realitatea pe care si-au construit-o chiar si numai putin si spun "poftiti, dar cu atentie!". Dar cel putin este deschisa! :)

...cam atat despre hipnoza, atazi..

Raluca



 



 

luni, 7 noiembrie 2011

seminar HIPNOZA SI RELATIILE DE CUPLU

Din orice material ar fi construite sufletele, al lui si al meu este aceleasi - Emily Brontë

… iata ca a sosit deja noiembrie si urmatorul seminar de hipnoza se preconizeaza si el. Tema din aceasta luna este “Hipnoza si Relatiile de Cuplu”. Ne vom revedea joi 3 noiembrie la ora 20.00 pentru a discuta despre modul in care hipnoza influenteaza in bine sau rau relatiile, despre diferentele dintre cuplurile fericite si cele nefericite si nu in ultimul rand despre “creierul indragostit”. La final, un exercitiu demonstrativ de hipnoza…. Interesant? :) Va astept deci joi, 10 noiembrie la ora 20.00 in Simphony Pub – str. Scolii nr.4 (Baia-Mare)

Aceasta invitatie este valabila pentru voi, pentru prietenii si colegii vostrii, rude, cunostiinte de facebook, persoane care va urmaresc pe twitter, profa/profu’ si evident iubitul sau iubita!Am uitat pe cineva? Nu-i nimic, e oricum invitat :)

Intrare libera!
Imprastie vestea!