duminică, 20 noiembrie 2011

Matrix si realitatile construite hipnotic

Ati vazut Matrix? Daca sunteti ca mine l-ati vazut probabil de cateva ori. Acest film este pur si simplu plin de lectii de hipnoza. Cea mai mare, desigur, este conceptul de Matrix in sine. Ganditi-va pentru cateva clipe! Este vorba despre o lume creata de masini in care mintile oamenilor se conecteaza si "traiesc". Totul este complet imaginar si totusi 100% real pentru cei care traiesc in interior. Este o "realitate construita". Si daca va ganditi la asta , veti realiza ca fiecare dintre noi are un mic "matrix" ce ruleaza in mintile noastre. De fapt avem chiar mai multe! Si le putem numi stari!



Este PROPRIA realitate construita dar nu vedem ca este construita. Pentru noi, pur si simplu este. Si cu ea ne confruntam in existenta de zi cu zi.

Atunci cand incerci sa induci oamenilor stari de transa, treci de foarte multi factori critici care opresc intrarea informatiilor in inconstient. Treci dincolo de mecanismele de aparare ale mintii. Este ca atunci cand intri in Louvre ca sa furi Mona Lisa. Exista mai putina miscare pe camerele de supraveghere, imagini constuite termic, supravghere audio, camere video. Si daca faci o singura miscare neglijenta declansezi toate sistemele de alarma si brusc tot ceea ce ai construit, toti pasii pe care i-ai facut, toate inductiile, raportul pe care l-ai realizat.... s-au dus! Si trebuie sa o iei de la inceput!

Dar atunci cand esti hipnoterapeut exista un avantaj! Oamenii continua sa "doreasca" sa fie hipnotizati. Deschid usa catre realitatea pe care si-au construit-o chiar si numai putin si spun "poftiti, dar cu atentie!". Dar cel putin este deschisa! :)

...cam atat despre hipnoza, atazi..

Raluca



 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

opiniile sau intrebarile despre postari sunt binevenite!