luni, 30 ianuarie 2012

seminar: "Hipnoza si Medicina-Ce beneficii aduce hipnoza sanatatii tale?"

Bine v-am regasit....

faptul ca se implineste imediat aproape jumatate de an de cand organizez seminariile despre hipnoza, mi-a dat prilejul sa vorbesc cu oamenii despre acest fenomen intr-o mult mai mare masura decat inainte..Constat ca inca exista foarte multe idei preconcepute despre acest subiect. Nu ca mi-as fi propus telul imposibil sa le demontez in 5 luni insa daca tot mai multa lume ar intelege ca hipnoza este un fenomen Natural! cred cu multa convingere ca oamenii ar avea intr-o mult mai mare masura controlul propriei lor vieti si in special a starii lor de sanatate.

Imi este usor sa imi imaginez cu cat  mai usor le-ar fi medicilor, asistentelor si pacientilor deopotriva daca ar stii ce importanta este folosirea limbajului hipnotic in cabinete, policlinici si spitale... cat de multa alinare ar aduce si cat de usor s-ar putea face apel la resursele naturale ale pacientului de a se vindeca!

Cat de mult mai simplu ar putea un parinte sa linistesca durerea copilului sau ori sa il ajute sa obtina performante mai bune in aproape orice daca ar stii ce inseamna hipnoza....

Si pana la urma pentru tine...pentru trupul si emotiile tale!

De-alungul istoriei mele profesionale am vazut miracole! Si in 7 februarie pregatiti-va sa le aflati si voi!
Veti stii multe detalii despre fenomene la care multi oameni nici nu s-au gandit ca ar fi posibile, ca de exemplu nasterea fara durere cu ajutorul hipnozei sau anestezia hipnotica in interventiile stomatologice. In afara de acestea pregatiti-va sa aflati si multe alte lucruri interesante precum

-cum sa identifici semnele unei transe negative in care te-ai putea afla si care iti afecteaza starea de sanatate
-care sunt minciunile pe care oamenii si le spun unii altora despre hipnoza si care te impiedica sa beneficiezi de acest fenomen natural, pe care ti-l auto-induci zilnic!
-cum te poate ajuta hipnoza sa slabesti si sa iti remodelezi corpul? (si cum te-a facut ea pana acum sa te ingrasi!)
-cum sa identifici sugestiile negative pe care ti le poate oferi (fara voie) un cadru medical si cum sa te pazesti de ele;
-cum sa scapi de fobii, depresie, anxietati si multe alte probleme pentru totdeauna?

suna bine? va simtiti energizati de subiecte?

in 7 februarie, la ora 20.00, aveti un loc rezervat in Simphony Pub (str.Scolii nr.4)

la seminarul 
"Hipnoza si Medicina: 
Ce beneficii aduce hipnoza sanatatii tale?"

intarea ramane la doar 30 de lei

Raluca Borza
psiholog clinician - hipnoterapeut

luni, 23 ianuarie 2012

Am deschis un nou blog!

Buna ziua,

Am deschis un nou blog! Acesta este parte dintr-un proiect mai amplu.... din acest proiect deocamdata, blogul.
El se numeste "Omul firesc!" si contine nedumeriea mea, intrebarile mele..cautarea in care am pornit spre a gasit Omul Firesc!

Omul firesc s-a pierdut undeva in visele artificiale ale lumii sociale. Dar el e acolo! Asteapta sa traiasca din nou... asteapta sa urmam pur si simplu calea firescului. El e acolo VIU! Pulsand!

Prima intrebare - prima postare:

"De ce eu nu ies in strada sa protestez!"

cu drag, Raluca

duminică, 22 ianuarie 2012

Curs autohipnoza - impresii curs (video)

Dragi prieteni,
Ieri a avut loc cursul de auto-hipnoza.... a fost super. O sa las si un video scurt sa-l vedeti :) Cat de curand vom repeta faza in Bucuresti. Atintiti-va ochii!

 

si eu m-am simtit Ex-tra-or-di-nar alaturi de ei!
urmatorul eveniment va fi seminarul Hipnoza si Medicina din 7 februarie!
 stati pe-aproape!

Raluca

miercuri, 18 ianuarie 2012

curs AutoHipnoza

Actualizare! acest curs a avut loc deja... iata cum a iesit:

Impresiile participantilor

Urmariti blogul! Astfel de cursuri vor mai avea loc cat de curant....

Buna ziua,

In data de 21 ianuarie va avea loc cursul de AutoHipnoza, asa cum anuntat in cadrul seminariilor mele. Aveti mai jos detalii in acest sens:


Descriere curs:

Stiai ca procesarile pe care le realizam zilnic sunt indeplinite in proportie de 95 % de subconstient si doar 5 % de catre mintea constienta? Familia, scoala si societatea in general iti ofera multe tehnici si metode pentru a avea grija si a manipula mintea constienta, adica doar 5%. Ce-ai zice daca ai invata sa folosesti INTREAGA minte?

Hipnoza, nu este, asa cum se crede o stare greu accesibila in care persoana care au anumite calitati ajung ci este o stare comuna in care iesim si intram zilnic. De exemplu, ca sa poti citi acum acest text cu usurinta a fost nevoie de multe transe de invatare in cadrul carora ai repetat iar si iar, exersand literele si modul in care acestea formeaza cuvintele scrise. Fiecare dintre noi a fost deja in hipnoza doar ca nu stie acest lucru.

Nu ar fi uimitor sa accesezi aceasta stare de transa dupa voie, sa o poti controla si sa o folosesti in beneficial tau?

Nu a fi minunat sa schimbi sau sa elimini comportamente nedorite? Autohipnoza este o metoda dovedita de eliminare a comportamentelor pe care oamenii le considera negative sau nepotrivite. Daca  ai vreun comportament pe cre doresti sa il opresti atunci transa hipnotica auto-indusa este cheia.

Nu ar fi interesant sa elimini credintele negative? Daca mentii credinte negative care iti creaza dificultati tie sau in interactiunea cu ceilalti? Multe credinte precum “Nu sunt sufficient de bun!” sau “toti barbatii inseala!” pot sa afecteze serios calitatea vietii tale. Prin autohipnoza poti cu usurinta sa iti influentezi mintea sa elimine aceste credinte rapird si permanent.

Nu te-ar entuzisma sa iti “implantezi” si sa integrezi in sistemul tau psihic credinte noi si pozitive?Poti insera noi credinte in mintea ta subconstienta cu usurinta folosind autohipnoza. Cum ti-ar placea sa gandesti, sa te simti diferit?

Elibereaza-te de durere! Hipnoza este utilizata frecvent in context medical pentru eliminarea durerii. Din moment ce hipnoza si autohipnoza sunt acelasi lucru, nu este o surpriza ca autohipnoza este extrem de eficienta in acest domeniu.

Scapa de stres! Poti reduce complet sau elimina stresul cu extrem de putin efort.

Reducerea greutatii si remodelare corporala! Autohipnoza este probabil cea mai utilizata tehnica din lume in contextual in care greutatea corporala in exces este epidemica. Daca ai o problema de greutate, aceasta este o modalitate foarte eficienta de a face acest lucru! 


La finalul cursului (obiective specifice)
-veti fi capabil sa intrati foarte usor intr-o stare hipnotica profunda, auto-indusa
-veti fi capabil sa construiti propriul text pentru auto-hipnoza care sa va ajute sa va schimbati propriul comportament sau starea interioara
-veti fi capabil sa administrati auto-hipnoza pentru schimbarea cu success a propriul comportament sau a starilor interioare bucurandu-va de acest process


Continuturi:
-hipnoza naturala vs hipnoza intentionata
-mituri si stereotipii despre hipnoza – ce este cu adevarat hipnoza?
-limbajul hipnotic
-invatarea inconstienta
-modelul in 5 pasi al auto-hipnozei
-construirea sugestiilor de success
-identificarea uneia sau mai multor probleme
-ce este o ancora? Instalarea ancorelor.
-stabilirea hipnotica a obiectivelor – modelul Stelei (acest model este pentru prima data oferit intr-un astfel de curs; el vine in completarea modelelor clasice de stabilire a obiectivelor de tip SMART de exemplu oferind astfel formula completa pentru construirea tintelor ce vor fi atinse cu succes)
-transa hipnotica profunda auto-indusa - metode
-aplicatii particulare ale auto-hipnozei in – slabire, managementul durerii, managementul furiei, sanatate, cresterea performantelor intr-un anumit domeniu etc.

BONUS! CD –ul gratuit  pentru instalarea modelului in 5 pasi ai autohipnozei. Acesta este o inregistrare hipnotica special construita pentru a intari ceea ce iti insusesti in timpul cursului precum si pentru dezvoltarea performanta capacitatilor de a folosi autohipnoza in viata de zi cu zi in beneficial propriu.


cu drag,
Raluca Borza
Hipnoterapeut, Trainer





sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Copii care hipnotizeaza!

Bine v-am regasit! Am sa scriu astazi, asa cum am asezat frumos si in titlu :), despre copii care hipnotizeaza! Exista oare asa ceva? Poat oare copii sa hipnotizeze? Ei bine, se pare ca aproximativ 1,9 bilioane de copii sunt capabili de acest lucru... o cifra impresionanta, asa-i?

Sa va spun o intamplare draguta! Multi parinti folosesc intariri verbale de genul "Bravo, mi-a placut!" pentru momentele in care copii lor fac un lucru bun care se doreste a fi repetat. Aceste intariri verbale cresc frecventa comportamentului si de aceea ele  sunt utilizate si atunci cand induci o transa hipnotica si sesizezi ca persoana impreuna cu care lucrezi incepe sa se relaxeze profund... poti spune simplu "E foarte bine....foooarte bine".. pe un ton relaxant.

Ieri...venind de la cumparaturi, imi aud din buzunar telefonul - sotul meu ma suna fiindca fetita mea dorea sa vorbeasca cu mine. Si am povestit noi vreo 2 minute la telefon, dupa care m-a intrebat daca i-am cumparat lapte si, sincer incantata, imi spune rar si relaxat: "Foooarte bine... bravo mami!". Imaginati-va surpriza pe care am avut-o cand propria mea fiica de 2 ani 9 luni imi administreaza mie intariri verbale in stil hipnotic! :)))))))))))))) E drept ca a avut de la cine sa invete...dar totusi!

Si acum sa ne intoarcem la acea cifra de 1,9 bilioane de copii care sunt capabil sa hipnotizeze...ei bine acesta este, conform Organizatiei Mondiale a Sanatii, numarul TOTAL al copiilor in lume la ora actuala! Toti copii au aceasta abilitate din simplul motiv ca hipnoza este d efapt un fenomen in care intram cu totii in mod firesc, zilnic. Nu este neaparat o stare speciala si in nici un caz o stare iesita din comun .... este la fel de comuna ca si starea de veghe. Ca sa inveti trebuie sa intri intr-o stare de transa usoara, ca sa  conduci de asemeni, ca sa te lasi purtat de o piesa muzicala sau un film....si asa mai departe.

Priviti acum poza de mai jos:


Recunoasteti personajul? :) Este pisica din filmul care ruleaza acum peste tot "Motanul Incaltat".  V-ati vazut vreodata copii luand aceasta atitudine? Ochii mari, privirea fixa si parca totul in interiorul e moale, relaxat si se prelinge :) ... si tu impreuna cu ei! Aceasta este o privirea hipnotica clasica (usor exagerata aici) pe care toti copii o exerseaza la un moment dat!

cam atat deocamdata! eu doresc tuturor parintilor o transa placuta! :)

cu drag,
Raluca - mamica de hipnotizator :)


SOLICITA PSIHOTERAPIE ACUM! (ONLINE SAU IN CABINET)

vineri, 6 ianuarie 2012

Transa Hipnotica in Simphony Pub, Baia-Mare


In urma cu aproximativ 2 ore am ajuns acasa de la Simphony Pub unde a avut loc seminarul cu tema “Hipnoza, Meditatie, Constiinta”. Vreau sa multumesc tuturor celor prezenti… in calitate de gazda m-am simtit minunat! Voi pune aici o secventa din inductia hipnotica de la finalul evenimentului.

In 7 februarie ne vom vedea din nou cu tema “Hipnoza in Medicina”…..



Va imbratisez cu drag!
Raluca