miercuri, 28 decembrie 2011

seminar HIPNOZA, MEDITATIE, CONSTIINTA


Sarbatoarea Craciunlui si Revelionul..trecerea in noul an.... toate le traim cu familia,cu prietenii, cu cei apropiati...

pentru cei care incep deja sa fie apropiati ideii de hipnoza sau doar se apropie de aceasta cu mai mult sau mai putina indrazneala, am ales pentru seminarul din data de 5 ianuarie tema "Hipnoza, meditatie, constiinta".  In cadrul acestei intalniri mi-am propus sa lamurim cateva din asemanarile si deosebirile dintre hipnoza si meditatie, corelatele neurofiziologice ale acestora si beneficiile pe care le aduc in viata noastra. De asemeni, vom deschide "cutia pandorei" discutand despre starile modificate de constiinta si despre  abilitatile "speciale" pe care le poate avea un om.

In acest cadrul, al cuvintelor despre limitele si posibilitatile omului, vom lansa un proiect special "Omul, firesc!", realizat in parteneriat cu Academia Templiera din Romania. Acest proiect s-a nascut din visul comun intr-o lume buna, din dorinta de a redescoperi Omul, asa cum a fost el gandit de Creatie... de a redescoperi firescul in relatiile cu oamenii, de a redescoperi firescul in relatiile cu Pamantul pe care ne traim viata, de a redescoperi firescul legaturii noastre cu viata insasi......  si de a promova apoi acest model ... al firescului!

Va astept cu drag in data de 5 ianuarie 2011, ora 20.00, in Simphony Pub - STra Scolii nr.4 (Baia-Mare).
Intrarea se face pe baza de invitatie! Costul unei invitatii (care vor fi disponibile in locatia evenimentului, inainte de inceperea acestuia) este de 30 ron si constituie donatie in sprijinul  proiectul "Omul, firesc!"

duminică, 25 decembrie 2011

Intrati in 2012 fara griji... (cadou meditatie ghidata)


Ho, Ho, Ho!....bine v-am regasit in aceasta minunata zi de Craciun! La mine nu a nins astazi, a fost chiar soare insa alte legaturi cu Sarbatoarea Nasterii Domnului exista si creeaza atmosfera atat de frumoasa a acestei perioade a anului. Bradutul, ornamentele, cadourile, luminile... zambetele...simbolul Mosului.

Am adunat toate aceste elemente intr-o inregistrare, o meditatie ghidata care foloseste aceste motive pentru a va ajuta sa aveti un an mai bun, sa scapati din griji, din probleme si sa intrati mai senini in 2012.

Iata inregistrarea aici. Este o inregistrare oferita cadou..si ca orice cadou poate fi impartit cu orice considerati ca ar aprecia si s-ar bucura de el. La multi ani! Sa fiti multumiti de viata pe care o creati! :)

cu mult drag,
Raluca

PS: volumul este putin mai mic datorita faptului ca, dorind sa ma incadrez in timp, nu am facut inregistrarea in studio ci de acasa....sper insa ca acest fapt sa fac acest cadou si mai personal si mai apropiat de sufletele voastre!

luni, 19 decembrie 2011

Daruri: CD meditatie ghidata...

Iata doua idei de cadou pentru voi sau pentru cei apropiati....

CD-ul Schimba-ti viata! si
CD-ul Copilul Timpului


pentru a putea vedea mai multe detalii intrati in shop

.... SARBATORI LUINOASE!


duminică, 18 decembrie 2011

Cum sa iti gasesti pasiunea



Am hotarat sa scriu acest post in special pentru cei care s-au inscris deja la cursul de auto-hipnoza din ianuarie... insa ideile vor fi utile cu siguranta tuturor celor care cu adevarat o "dezvoltare personala", doresc gasirea si actiunea in directia celei mai mari dorinte a sufletului si nu doar tehnici pe care le aplica de 2-3 ori dupa care trec la alta sperand ca o sa obtina mai mult in dezvoltarea proprie. In acest sens cu siguranta ca va poate fi util sa cititi inainte si articolul "Industria devoltarii personale".... veti intelege mult mai bine spiritul in care doresc ca acest curs de auto-hipnoza sa se desfasoare si in general, ideea mea despre ce inseamna cu adevarat sa cresti.

Cei care au fost la seminarii sau au dat cu nasul prin acest blog la pagina de evenimente, stiu deja ca in data de 21 ianuarie ne vom intalni sa invatam ceva nou si deosebit pentru fiecare. Asa cum am mai spus, pentru acest curs nu se va percep taxa... si toooootusi.... el nu este gratuit! Provocarea mea este sa dati la schimb, mie sau membrilor grupului, ceva din pasiunea voastra, un produs sau un serviciu care vine dintr-un talent pe care pana acum inca nu l-ati manifestat, un vis, o idee din copilarie.... ceva ce vine din incantarea voastra fata de domeniul respectiv. Cautarea pasiunii, adesea,  nu este ceva care sa ne preocupe mintea si sufletul la modul pozitiv ci mai degraba ca agitatie de fond constientizand ca ceva lipseste, ca ceva nu e la locul lui, ca ceva trebuie exprimat ....implinit, pentru a fi fericit. Iata deci un ghid micut de gasire a pasiunii!




Ia un creion si o hartie
porneste melodia lui Louise Armstrong "What a wonderful world"



monteaza-ti atentia
insuflteste-ti ochii si inima si  scrie...

1.Care este acel lucru care imi place deja sa il fac? (Aveai un hobby sau ceva ce iti placea sa faci atunci cand erai copil dar nu ai considerat niciodata ca este posibil sa mergi cu el mai departe? Fie ca este vorba de a citi carti de benzi desenate, de diferite colectii, de creare sau construire...)

2.Despre ce anume petrec ore in sir citind? (Pentru mine, atunci cand devin extrem de interesata de un subiect citesc ore in sir. CUmpar carti, viitei websituri, ma inscriu pe forumuri. Poate exista si pentru tine cateva posibilitati.... deschideti mintea...)

3.Brainstorm. (daca nu iti vine nimic pe moment scrie pe hartie orice idee iti vine, toate ideile care iti vin in minte... priveste prin casa ta, in calculator, in rafturi dupa inspiratie... casa ta te repreinta pe tine, interesele si pasiunile tale...chiar daca abia acum devii constient de asta...scrie orice si evaluezi mai tarziu).

4. Daca asta ar fi ultima mea zi din viata, ce as regreta ca nu am apucat sa fac niciodata?

5.Despre ce imi face placere sa port discutii?

6.Ce ma provoaca din punct de vedere creativ?

Pentru a-ti gasi pasiunea este nevoie sa te fii deschis catre noi experiente.... din punctul meu de vedere, cu cat mai departe de zona ta de comfort se afla lucrurile pe care le-ai scris pe foaie si te angajei sa le incerci, cu atat mai util pentru tine. Cu atat mai imbogatit vei fi!

cu drag,
Raluca

PS: poate ca a lasa un comentariu pe un blog este un lucru nou pentru tine.... daca iti da iscoada vreo emotie, vreo opinie sau vreo idee este un moment bun sa incepi acum!


marți, 13 decembrie 2011

Amnezia numelui prin inductie hipnotica (video)

Pentru astazi am regatit inca ceva 'Live". Nadajduiesc ca prin aceste filulete, aburul intretinut in jurul fenomenului hipnotic se va mai disipa un pic si hipnoza va fi pozitionata in mintile fiecaruia dintre noi la locul de cinste pe care il merita, alaturi de procesele naturale si firesti prin care trecem zilnic.

In urma cu cativa ani am avut o discutie cu o prietena despre despre locatii de la mare unde putem merge sa facem plaja... unde ii place, de ce... pe mine ma tenta Vama Veche (nu fusesem niciodata si parea o ocazie buna sa testez locatia). Raspunsul din partea ei a fost vehement: "Eu la drogatii si la nespalatii aia nu ma duc! Nici nu vreau sa aud!". Am lasat-o pentru cateva minute sa-si traiasca indignarea si furia si pot sa va spun ca a facut descrieri vizuale si kinestezice deosebite despre Vama Veche. A etalat toate imaginile pe care mintea ei le crease in cele mai mici detalii. Aproape ca ma convinsese, cand am intrebat-o: "Dar tu ai fost vreodata acolo?". ...A! N-am fost niciodata!....BINGO!

Pot sa am incredere in ea? NU
Pot sa am incredere in parerile cuiva despre hipnoza daca acesta nu a experimentat niciodata la modul intentionat aceasta stare (indusa de altcineva sau autoindusa)? NU

Deci, hadeti sa vorbim despre hipnoza, pe bune! :). Priviti filmuletul de mai jos... e atat de simplu sa faci lucruri uimitoare!

duminică, 11 decembrie 2011

....la televizor, in transa...

Dupa seminarul de marti, in care ne-am intalnit sa vorbim despre hipnoza sociala, am ramas neimpacata cu faptul ca nu am punctat suficient modalitatea prin care televizorul induce stari modificate de constiinta. Am realizat aceasta postare pentru a remedia acest lucru.

Tin sa va aduc aminte, ca intro pentru ceea ce veti citi mai jos, ca mecanismul de baza pentru hipnoza este intai distragerea (si deci ocuparea mintii constiente cu ceva anume), urmata apoi imediat de repetitia sugestiei dorite. Odata ce ati retinut aceste lucruri este lesne de  inteles de ce privitul la televizor creaza adesea stari modificate de constiinta dat fiind faptul ca ecranul, desi pare static, el de fapt clipeste. Ce determina atunci intrarea intr-o stare modificata de constiinta? In hipnoza, cauza este relaxarea corpului si o voce cu o anumita tonalitate si un anumit ritm. Hipnotizatorul vorbeste cu un ton regulat, ca si cum si-ar potrivi cuvintele cu bataile unui metronom. De fapt, orice pattern repetitiv (de lumina sau sunet) poate induce o stare hipnotica - o stare a mintii ca si cum ai "visa cu ochii deschisi". Aceasta este o stare modificata de constiinta. Gandeste-te la clipele in care te-ai surprins privind aprope cu indiferenta si fara sa clipesti spre un ecran de televizor, pierzand notiunea de timp si spatiu. Atunci cand opresti gandirea constienta si mintea pare cumva lipsita de continut, exact atunci mintea este in cea mai sugestibila stare. Este in acea stare in care esti cel mai receptiv pentru programare mentala. Gadeste-te la multele dati in care ai vazut cuvinte care "flash"-uiesc, clipesc din reclamele TV. Acele cuvinte care clipesc sunt distractori constienti pentru ochi. In timp ce ochii sunt ocupati, mesajul vorbit este programat direct in mintea subconstienta. Orice este perceput constient poate fi evaluat, criticat si discutat si deci poate fi posibil respins. Orice informatie care ajunge subliminal in subconstient nu intalneste nici o rezistenta.

Socotiti la ceea ce ati citit mai sus si faptul ca ceea ce vedeti la televizor este regizat si construit in sine ca un show hipnotic prin continut, prin limbaj, prin modalitatea de manipulare a imaginii autoritatii, prin inducerea confuziei .... si gaditi-va de 2 ori inainte sa deschideti televizorul!
Daca il deschideti totusi, macar algeti-va cu atentie transele! :)

Realism, constiinta...ironie.... Sarmalele Reci - "Lasa-ma sa dorm" (la televizor)

marți, 6 decembrie 2011

Hipnoza in Interventiile Chirurgicale (video)

Hipnochirugia este un termn folosit pentru a denumi o interventie chirurgicala in care pacientul este sedat folosind hipnoza si nu substante anestezice obisnuite.

Documentarul de mai jos a fost realizat in 2006 de BBC si este unul dintre cele mai bine documentate si mai relevante pentru acest subiect. Din pacate, petru cei care nu stiu foarte bine limba engleza, filmul nu este tradus.

Daca stie cineva cum se poate face subtitrarea si cum o pot adauga…promit sa revin cu aceasta postare – varianta in limba romana.

Pana atunci, chiar si asa, netradus…. Documentarul merita urmarit! Vizionare placuta!

http://ukhypnosis.com/2010/07/31/hypnosurgery-live/